Atelier-café

Op de laatste zaterdag ochtend van de maand kunnen creatieve mensen  samen komen om in mijn atelier te schilderen.

Er wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht. Nadrukkelijk wil ik zeggen dat dit geen les, maar indien gewenst geef ik wel aanwijzingen. De gasten bespreken onderling hun ervaringen over materiaal en alles wat met schilderen te maken heeft. Het gaat er zeer ontspannen aan toe. Wanneer je denkt dat dit iets voor je is… je bent altijd welkom.

Mensen die voor het eerst komen zullen snel merken dat iedereen zijn eigen gang gaat, dat is ook de bedoeling.  Heb vertrouwen in jezelf en wees ervan overtuigd dat wanneer je eenmaal bent begonnen, het niet zal mislukken. Iedereen kan schilderen…. denk maar aan een kindertekeningen, daar kunnen ook juwelen tussen zitten.

Het maandelijks bij elkaar komen is een goede manier om in de cadans van het schilderen te blijven, mijn ervaring is dat wanneer je niet bij een groep zit, het schilderen snel op de achtergrond raakt door allerlei andere beslommeringen, je maakt gewoon meer schilderijen als je bij een gilde zit. Het duurt van 9:00 uur tot 12:00 uur.

Om de vrijheid zo groot mogelijk te houden kan je per keer beslissen of je komt. Je betaald alleen wanneer je er bent. Je kunt een strippenkaart kopen van  1    3     5    of 10 keer.  Per strip betaal je 5 euro.  Dit is voor gebruik atelier, verwarming en koffie of thee.

Wanneer je geen verf hebt dan kan je evengoed meedoen, je gebruikt dan mijn verf en penselen.  Dat kost 5 euro extra.

Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Gewoon komen.. en samen goed bezig zijn.

Wat je mee moet nemen is je eigen verf en penselen en een doekje of papier en je moet van tevoren bedenken wat je wilt schilderen. Zoek in een tijdschriften een foto van wat jou aanspreekt, knip het uit. Als je niets hebt kunnen vinden, dan heb ik een la vol onderwerpen die je kan gebruiken.   De WIL om iets moois te maken is de helft van het proces. Je zult verstelt staan wat een mooie dingen er gemaakt worden. Je hoeft heus geen hoogvlieger te zijn om tot mooie inzichten te komen.

Het atelier is te vinden op ons erf bij boerderij Wapenrust, Zuiderweg 18, 1461GB   in de Beemster