Dit heet geluk….

 

100 x 80 cm Acryl op 3D linnen

Ik was deze winter veel met sneeuw bezig. Dat sneeuw niet wit is, dat weet ik al lang. Hoe krijg je nu dat sprankelende effect van zonneschijn? Dat doe je door geel en roze te gebruiken op de plekken waar de zon moet schijnen. Door het contrast met het lichtblauw wat een zeer koele kleur is, bereik je het stralende van een mooie winterse dag. Wat niet op de foto te zien is, maar wel wanneer je met je neus voor het schilderij staat is, dat ik ook hier op de sneeuw helemaal onderin het schilderij een zeer weinig glinsters heb aangebracht, want dat zie je ook wanneer je in echte sneeuw loopt, enkele kristal lichtjes die je dichtbij kunt waarnemen. Denk er het krakende geluid bij dat sneeuw kan geven wanneer je erop loopt…. .. dit heet geluk.

Als je op de foto klikt zie je hem groter. Klik je daarna nog een keer zie je hem nog groter. Dan is ook het roze te zien waar ik het over had.