Wilma

Mijn naam is Wilma Konijn-Duijn. Ik ben geboren op 27 juli 1961 in de Beemster op boerderij Wapenrust. Mijn ouders hadden een boerderij met koeien en schapen. In 1991 hebben mijn man Jos en ik het bedrijf van hun overgenomen. Ik werk parttime op zorginstelling Breidablick in Middenbeemster als administratief medewerker.

Er zijn twee dingen die ik erg graag in mijn vrije tijd doe; schilderen en bloemschikken.  Ik heb een groot eigen atelier bij ons op het erf, waar ik mij volledig kan uitleven. Het mooie is dat ik de ’troep’ gewoon kan laten staan, en weer verder kan wanneer ik weer tijd hebt. Dit beschouw ik als een groot voorrecht.

10 x per jaar is mijn atelier beschikbaar voor anderen die willen schilderen samen met mij. Dit kost 5 euro per keer. Het is iedere laatste zaterdag van de maand, behalve in juli en augustus.

Met Hemelvaartsdag houdt ik altijd een grote expositie van mijn schilderijen. Dat is in onze boerderij. Ook het atelier is dan te bezichtigen.

Met Pasen en Kerst is mijn atelier open voor workshops bloemschikken. Dat is altijd een heel gezellige boel. Ik heb heel veel spullen waarmee onbeperkt kan worden geknutseld, totdat iedereen met een prachtig werkstuk naar huis kan gaan.