Categoriearchief: Blog

Schildercafé start weer

Na drie maanden uitrusten gaan we weer starten met schildercafé bij mij op het erf. In mijn atelier komen mensen bij elkaar die van schilderen houden. Ga ook aan de slag, het is voor beginners en gevorderden. Het kost maar 5 euro per keer, dat is voor koffie/thee en verwarming. Kom er bij en stimuleer jezelf en elkaar om mooie dingen te maken. Het is steeds op de laatste zaterdag van de maand vanaf 9 uur tot 12 uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

We mogen weer…

Na hele lange tijd gaan we in april 2022 weer bloemschikken in mijn atelier. Ik heb er erg veel zin in. We maken altijd prachtige dingen hier, al dan niet onder mijn leiding. Bloemschikken vind ik het mooiste wat er is. Wanneer je voldoende materialen hebt, dan lukt het altijd. Met Pasen gebruiken we vooral verse bloemen, die ik zelf van de veiling haal. We larderen het geheel met mooie veren, eitjes, vogeltjes en vlinders. Ja het wordt vast weer een goeie boel hier… laat de creativiteit maar stromen.

Rust in de tent

Door het virus zijn we genoodzaakt om veel thuis te zijn.. is dat erg?

Nee helemaal niet, want in rust kom je tot de beste ideeën. Omarm dus deze tijd en zie het als een zegen voor creatieve impulsen. Ik schilder op dit moment zelf helemaal niet veel, maar mijn hoofd is wel bezig om dingen op een rijtje te krijgen. Goed toch? Het schilder café is ook dicht tot eind september. Als we over een tijdje weer bij elkaar komen, dan reken ik op heel veel energie die we in deze mooie rustige zomer hebben gekregen. Gratis en voor niets.

75 jaar Vrede

Vanwege 75 jaar Vrede in Nederland heb ik een mooi bloemstuk gemaakt. We kunnen niet naar festivals, maar we kunnen wel een feestje maken thuis en in ons hart.

Vogeltjes, eieren, veren en verse bloemen

Ik ben weer bij de groothandel geweest.. altijd leuk.

Wat leven we toch in een heerlijk land… met keuze in overvloed.

Na Valentijnsdag veranderen de winkel in voorjaars paradijsen.

Veel keuze in vogeltjes, eieren en vooral veertjes.

De schoonheid van de veertjes is ongekend.  Wat een subtiele kunst.

Met straks in de bloemstukken hele mooie verse bloemen… ik word blij.

Workshop bloemschikken voorjaar/Pasen

In een hoge glazen vaas maken we onderin een klein tuintje met een broedend vogeltje, mos, hooi en eitjes.

Boven op komt een prachtig bloemstuk met verse bloemen, veertjes, vlindertje eitjes en lintjes.

Kosten 35 euro inclusief materiaal, koffie/thee lekkers.

Opgave per telefoon  0299-681856

DCIM100GOPROG0020241.JPG

Workshop pasteltekenen.

Sinds kort is er een mogelijkheid om bij mij in het atelier en onder mijn leiding te komen pastel tekenen. Ik heb heel veel voorbeelden waaruit je kunt kiezen. Het kost 25 euro inclusief materiaal en je krijgt koffie/thee en koekje en een sapje erbij.  Dit is heel leuk als personeel- familie- of vriendinnenuitje.  Het duurt ongeveer 3 uur.

Het is voor groepen van 5 tot 12 personen.

We gebruiken speciaal pastelpapier en ik heb 200 kleuren pastelkrijt die gebruikt kunnen worden.

Wil je met jouw vriendinnen of buurtvereniging of met wie dan ook komen pastel tekenen… bel even dan prikken we een datum overdag of ’s avonds.

Prijs en ijs

Hoe bepaal je als kunstenaar of amateur de prijs van een schilderij?

Dat vond ik voorheen geen simpele vraag…. maar ik heb er toch een simpel antwoord  op gevonden.  Vergelijk het met een ijsje. Een klein ijsje kost 1 euro een groot ijsje 2 euro.

Ik zelf ga uit van een vierkante decimeter prijs.

Hoe groter het schilderij.. hoe duurder het moet zijn.

Grote schilderijen vragen veel materiaal en ook veel tijd.

De hoogte in centimeters x de breedte in decimeters.  Dat is de richtlijn die ik aanhoudt.  Een schilderij van 40 cm hoog x 60 cm breed is dan 40 x 6 is 240 euro.

Als er een lijst omheen zit, dan wordt die meegerekend met de oppervlakte.

Wanneer ik een expositie heb, dan geef ik 20 % korting. Dat doet de ijsboer ook wel eens om meer of makkelijker te verkopen.

Het is namelijk heel leuk om op een expositie iets te verkopen, en de koper is blij dat er een voordelige prijs is.

Als ik een schilderijtje heb verkocht, dan trakteer ik mezelf op een ijsje.  En voor de rest van het geld koop ik weer materiaal om weer nieuwe schilderijen te maken.