Nieuwe blik.

Om tot goede dingen te komen moet je af en toe rust nemen.  Wanneer je afstand neemt, dan zie je ineens dingen die je niet zag toen je er volop mee bezig was.  Dat ervaar je heel sterk wanneer je met een schilderij bezig bent.  Je staat met je neus boven op een schildersdoek, en bent maar bezig met verf en kwast. Je gaat maar door, je gaat maar door. ….. wanneer je na een tijd stopt om bijvoorbeeld koffie te drinken en je komt daarna terug,  dan kijk je ineens met een nieuwe blik naar het schilderij.  Dat is goed.

Zo werkt het ook met vakantie. Afstand nemen en met een frisse blik naar alles kijken.   Dan worden er vaak gedachten ontwikkeld die je niet eerder had, omdat je niet de ruimte nam om het tot je te nemen.  Vakantie is daarom in al haar rust een hele creatieve tijd. Achter de schermen in jouw hoofd komen er dingen tot stand die je nu nog niet waarneemt, maar die er zeker al zijn… en op een dag komt het tot uitvoering.