Opdrachten

Vaak wordt mij gevraagd of ik een opdracht wil doen. Vanwege tijdgebrek kan ik hier niet meer aan voldoen.  Mensen verwachten wanneer ik een opdracht heb aangenomen dat het binnen een bepaalde tijd af is,  het moet dan geen half jaar gaan duren.  Dit is de hoofdreden. Een andere reden is dat een opdracht teveel uitgaat van de wens van de opdrachtgever. Ik ben dan niet vrij in mijn creatieve proces. Het is als ‘denken met andermans hoofd’.

Een schilderij maken zie ik als een gevecht.  Het klinkt een beetje dramatisch, maar toch is het zo.  Ik ga dat gevecht steeds aan omdat ik daar de noodzaak toe voel. … en dat kan alleen met inspiratie van binnen uit. Wanneer ik een opdracht maak heb ik niet de kracht die nodig is om ten volle voor het sublieme resultaat te gaan.  Door anderen bedachte onderwerpen kunnen misschien wel tot een acceptabel schilderij leiden, maar ik heb er geen lol in. Het wordt dan het heilige moeten… en dat vind ik zonde van mijn tijd.

Het is wel moeilijk voor mij om ‘Nee’ te zeggen tegen iemand die mij dit vraagt.  Omdat ik heel graag ‘Ja’. zeg.  maar voor de duidelijkheid…. het antwoord blijft……..N…….hoe lief ik u ook vind.

Teleurgesteld?  Kijk in mijn collectie en zie dat er buiten uw wens nog heel veel andere schilderijen zijn die te koop zijn, maar nog veel leuker is huren.  Dit kost maar 5 euro per maand. Eens per jaar betaald u per bank nadat ik u in december een factuur heb gestuurd. Er is geen opzegtermijn. Er zijn geen administratie kosten. Er is geen borg. U mag ieder schilderij uitkiezen. U kunt altijd ruilen, zodat u niet in augustus tegen een sneeuwlandschap aankijkt. Desgewenst bezorg ik het gratis thuis, binnen een staal van 20 kilometer vanaf de Beemster.

Op Hemelvaartsdag doe ik altijd mee met de open dag. Wanneer u dan een schilderij ziet, kunt u het direct meenemen voor huur of koop. U kunt ook op deze website kijken en mij opbellen, dan kunt u hem direct ophalen. 0299-681856.  Of als u het lastig vindt om vanaf een plaatje te kiezen, kom dan langs, dan gaan we samen kijken welk schilderij u  op dat moment het meeste aanspreekt om mee te nemen. De meeste mensen die huren bij mij bellen op en zeggen dat ze iets anders komen halen, terwijl ze niet van tevoren op de website keken. Helemaal goed, we kiezen terplekke iets anders. Ik heb een speciaal kamertje waar ze uitgestald staan zodat kiezen makkelijk is.