Paardjes bij fluitenkruid

Persfotograaf Han Giskes maakte een hele tijd geleden een foto van drie paarden bij het Purmer-bos. Ik knipte het artikel uit en heb het jaren lang in een la laten liggen. Laatst zag ik het weer eens, en heb gegoogeld op de naam van de fotograaf en belde hem op om toestemming te vragen voor gebruik van die foto.  Hij kwam bij mij langs om een kleuren-exemplaar te brengen.

Het resultaat is nu een schilderij met drie paardjes bij fluitenkruid. 60 x 90 cm . Acryl op doek. Ik heb er een paar maanden  aan gewerkt en ben tevreden over het resultaat. Vooral het achterste paard, dat met de kop de andere kant op kijkt, geeft het tafereel iets geheimzinnigs. Ik maakte de keuze om dat paard er wel bij te tekenen,  het vraagt van de kijker meer, dan dat ik alleen die twee voorste had getekend. Het fragiele fluitenkruid dat zo hoog staat te bloeien in contrast met de stevige paarden…. dat vind ik mooi.

Paardjes bij fluitekruid. Acryl op doek. 60 x 90 cm Verkoopprijs 540 euro
Paardjes bij fluitekruid. Acryl op doek. 60 x 90 cm Verkoopprijs 540 euro