Categoriearchief: Blog

Kerst in zicht

Als ik dit schrijf is het 1 november.  Ik heb de afgelopen week heel veel spullen gekocht in Aalsmeer.  Leuke frutsels, vazen, houten ondergronden, uiteraard ballen en ander glimspul…. teveel om op te noemen.

Dit jaar gaan we koers veranderen.  Voorheen deed ik alleen kransen, maar nu gaan we ook andere mooie creaties maken.

Ik heb er zin in….. altijd gezellig, licht chaotisch… maar ongedwongen.

Ik hoop altijd dat ieder zich als een geit in een groentewinkel voelt,  de keuze is reuze.

 

Workshop bloemschikken voorjaar/Pasen

In een hoge glazen vaas maken we onderin een klein tuintje met een broedend vogeltje, mos, hooi en eitjes.

Boven op komt een prachtig bloemstuk met verse bloemen, veertjes, vlindertje eitjes en lintjes.

Kosten 35 euro inclusief materiaal, koffie/thee lekkers.

Opgave per telefoon 06-20612147 of 0299-681856 of per mail

wapenrust@planet.nl

DCIM100GOPROG0020241.JPG

 

Workshop pasteltekenen.

Sinds kort is er een mogelijkheid om bij mij in het atelier en onder mijn leiding te komen pastel tekenen. Ik heb heel veel voorbeelden waaruit je kunt kiezen. Het kost 17,50 euro all-in.

Het is voor groepen van 6 tot 12 personen.

We gebruiken speciaal pastelpapier en ik heb 200 kleuren pastelkrijt die gebruikt kunnen worden.

Wil je met jouw vriendinnen of buurtvereniging of met wie dan ook komen pastel tekenen… bel even dan prikken we een datum overdag of ’s avonds.

 

 

Prijs en ijs

Hoe bepaal je als kunstenaar of amateur de prijs van een schilderij?

Dat vond ik voorheen geen simpele vraag…. maar ik heb er toch een simpel antwoord  op gevonden.  Vergelijk het met een ijsje. Een klein ijsje kost 1 euro een groot ijsje 2 euro.

Ik zelf ga uit van een vierkante decimeter prijs.

Hoe groter het schilderij.. hoe duurder het moet zijn.

Grote schilderijen vragen veel materiaal en ook veel tijd.

De hoogte in centimeters x de breedte in decimeters.  Dat is de richtlijn die ik aanhoudt.  Een schilderij van 40 cm hoog x 60 cm breed is dan 40 x 6 is 240 euro.

Als er een lijst omheen zit, dan wordt die meegerekend met de oppervlakte.

Wanneer ik een expositie heb, dan geef ik 20 % korting. Dat doet de ijsboer ook wel eens om meer of makkelijker te verkopen.

Het is namelijk heel leuk om op een expositie iets te verkopen, en de koper is blij dat er een voordelige prijs is.

Als ik een schilderijtje heb verkocht, dan trakteer ik mezelf op een ijsje.  En voor de rest van het geld koop ik weer materiaal om weer nieuwe schilderijen te maken.

 

Kikken op eigen werk

Doordat ik donderdag hier open atelier houdt met daaraan gekoppeld een expositie ben ik alles aan het poetsen.  Wat knapt het dan weer lekker op. Ik heb het voorrecht om in een boerderij te wonen, waardoor ik erg veel ruimte heb. Daarom ben ik in staat een tentoonstelling op eigen erf te houden. Ik ben me er iedere dag van bewust dat het een groot voorrecht is om zo te leven.  Met de hoge drukspuit aan de slag, al het beton mooi aan gespoten. Dan de schilderijen uitzoeken en de expo inrichten. Dat is altijd nog een heel klusje, maar geeft ook grote voldoeningen. Het is een beetje kikken op eigen werk.

Dit heet geluk….

 

100 x 80 cm Acryl op 3D linnen

Ik was deze winter veel met sneeuw bezig. Dat sneeuw niet wit is, dat weet ik al lang. Hoe krijg je nu dat sprankelende effect van zonneschijn? Dat doe je door geel en roze te gebruiken op de plekken waar de zon moet schijnen. Door het contrast met het lichtblauw wat een zeer koele kleur is, bereik je het stralende van een mooie winterse dag. Wat niet op de foto te zien is, maar wel wanneer je met je neus voor het schilderij staat is, dat ik ook hier op de sneeuw helemaal onderin het schilderij een zeer weinig glinsters heb aangebracht, want dat zie je ook wanneer je in echte sneeuw loopt, enkele kristal lichtjes die je dichtbij kunt waarnemen. Denk er het krakende geluid bij dat sneeuw kan geven wanneer je erop loopt…. .. dit heet geluk.

Als je op de foto klikt zie je hem groter. Klik je daarna nog een keer zie je hem nog groter. Dan is ook het roze te zien waar ik het over had.

Molen met glitters

Recent schilderij. Molen in de Schermer. Een kennis van mij, Fred Oudejans maakt altijd prachtige foto’s van alle molens in de Schermer.  Op zijn facebook pagina Schermerparels zie je deze juwelen. Dan zij hem was ik in staat dit schilderij te maken. Het is een groot formaat. 80 cm x 100 cm. Het leuke is dat ik aan de onderkant bij het verse sneeuw een kleine hoeveelheid glinsters heb toegevoegd, waardoor het sneeuw een extra schittering krijgt.

Te koop of te huur
100 x 80 cm Acryl op linnen doek

Hemelvaartsdag 25 mei OPEN HUIS

Met Hemelvaartsdag doe ik mee met de Open Dag in de Beemster. Op diverse locaties is van alles te zien. Die dag is mijn atelier open en in de dars van de boerderij houd ik een tentoonstelling van mijn schilderijen.  Die zijn te huur of te koop.